Emma eats oats

It ain't meat, babe

Pizza

Publicerad 2014-12-30 10:13:54 i Allmänt,

Okej, så första januari kommer nog många (mångamånga) att vara lite bakis vilket medför en väldig massa pizzaätande. Som vegan är det inte alltid helt självklart hur man gör med osten, så därför kommer här lite tips inför ditt kommande pizzaätande.
 
1. Beställ en vegetarisk pizza utan ost, kom hem och lägg på ruccola och vitlökssås. Jag gör min sås med oatlys iMat fraiche, en aning vegansk majonnäs och massor med vitlök. Så gott!
 
2. Gör din pizza hemma från scratch. Om du inte orkar med hela jäsningsproceduren som det innebär så finns det recept som innehåller bakpulver istället för jäst. Tomatsås (tomatpuré+vitlök+olja+kryddor) slänger du ihop snabbt.
 
3. Köp en fryspizza och pimpa den. Jag provade A&As pizza i förra veckan och blev positivt överraskad. Jag köpte den som är en margerita och hade på soltorkade tomater innan den fick åka in i ugnen. När den kom ut hade jag såklart på lite sallad och vitlökssås, och oj så gott det blev! Det tyckte tom min köttis till moder som var med och smakade.
 
 
 

Nyårsavsnittet!

Publicerad 2014-12-29 20:23:47 i Allmänt,

Nu är det dags för ett nytt avsnitt av podden! Maja och jag pratar om året som gått och året som komma skall. In och lyssna här: https://soundcloud.com/maja-och-emma/nyarsavsnittet
 
 

Att komma ut

Publicerad 2014-12-29 16:38:31 i Allmänt,

Nu har jag klarat av de sista släktmiddagarna som familj och de första som officiell vegan. Och vet ni vad? Det har gått jättebra! Jag trodde att det skulle komma frågor och suckar och allmänt käbbel, men nästintill ingenting hände. Jag åt min mat, de andra åt sin mat, alla var glada och gladast av alla var nog jag. Lyckades smyga in både vegansk grönkål och vegansk rödbetssallad på julafton och det var flera som åt och ingen kommenterade något. Mina cashewsnickers gick åt som smör och så vidare. På min sambos sida av släkten var det nästan ännu lättare än julafton. Där finns både ägg och mjölkallergiker, så jag har ätit både sojaglass och supergod sorbet i mellandagarna.
 
Det enda jag tyckte var aningen  komiskt var när jag blev tillfrågad var min skinka var gjord av. Jag har ätit massor med astrid och apornas "skinka utan rumpa" och hade med mig den på julbordet. En kär släkting frågade vad den var gjord av, varpå jag svarade sojaprotein. Sagda släkting rynkade på näsan åt detta. Jag förstår att det kanske låter skumt med mat som är gjord av sammanpressade bönor, men jag tycker helt ärligt att likdelsätande är snäppet äckligare.
 
Nåväl, jag är ute ur garderoben och det var väldigt mycket lättare än vad jag föreställt mig. Hoppas att ni också haft en mysig vegansk jul!
 
 
Tomten kikade förbi och tog en selfie.

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela