Emma eats oats

It ain't meat, babe

Astrid och Aporna

Publicerad 2014-11-28 22:16:39 i Allmänt,

Idag kikade jag in en snabbis på Astrid och Aporna i Växjö. Vi körde från Halmstad till Kalmar och gjorde bara ett kort stopp, men jag hann ändå få med mig några nya saker att prova. Eftersom praktiskt taget hela A&As sortiment fanns i affären så var det svårt att välja, men jag fick med mig en cream jeezly med smak av dill och gurka. Provsmakade på en skiva bröd så här på kvällskvisten och den får två tummar upp. Så god!

 

Den nya kärleken. 
 

Müsli, del 2

Publicerad 2014-11-27 14:07:32 i Allmänt,

Müslin blev inte god. Ibland blir det så, och det är inte mer med det. Jag fortsätter sökandet på det perfekta receptet på müsli, men slänger inte bort den jag gjorde. Istället blev det någon slags mellanting mellan ett mellanmål och en efterrätt. Jag smälte 200 g mörk choklad, rörde ner lite mer än halva satsen müsli, hällde ner det i en form täckt i folie och lät det stelna i frysen. Sen skar jag upp det hela i bitar.
Sambon kom hem, upptäckte mitt experiment och vrålade "HAR DU GJORT ROCKY ROAD?!", varpå jag svarade "NEJ DET ÄR NYTTIGT! Typ". Så, då kom jag fram till att det kan vara vad man vill att det ska vara. Antingen en lite nyttigare efterrätt, eller ett lyxigare mellanmål. Frågar någon på jobbet om man äter godis kan man säga att nehej, det gör man inte alls utan man äter en müslibar. Om någon tycker att man är tråkig som äter nyttigt kan man säga att det minsann är rocky road. Huvudsaken är att det blev gott till slut. Slutet gott, allting gott.
 
 
 

Köttprotester

Publicerad 2014-11-26 22:15:00 i Allmänt,

Idag dök den här upp i min feed på facebook...
 
...vilket såklart fick mig att reagera. Jag hymlar inte med mina politiska åsikter för fem öre, och när jag ser sånt här blir jag såklart ännu mer militant. Varför då? Jo, vi måste minska vår köttkonsumtion. Om vi inte gör det kommer mänskligheten att dö ut. Köttproduktion är den största klimatboven i vårt samhälle, större än alla resor till Thailand och osorterade mjölkpaket. När skolor då tar initiativ och bestämmer sig för att ha en vegetarisk dag så är det något som borde applåderas. Sen så kommer de. Köttmaffian. De tågar fram med sina blodiga nävar och serverar hamburgare till de stackare som äter kött i vanliga fall och kommer att avlida av proteinbrist om de måste äta en endaste vegetarisk måltid. Tillsammans med köttmaffian kommer liberalerna, de som absolut ska värna om allas valfrihet. De hävdar att det borde serveras en vegetarisk rätt och en kötträtt så att alla kan välja. Kära köttmaffia, kära liberaler, det fungerar inte så här. Ska vi värna om miljön och ge våra barn en framtid så måste vi skära ner på vissa saker. Jag begär inte att alla ska sluta äta kött, men jag kan samtidigt inte sluta äta kött åt alla. Låt de vegetariska dagarna vara och ta ett extra glas skumpa eller gör ett extra rot-avdrag om det känns svårt att låta bli kött den där enda måltiden i veckan.
Artikeln kan ni läsa här.

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela