Emma eats oats

It ain't meat, babe

Listan

Publicerad 2015-12-31 10:35:00 i Personligt,

Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?

Jag åt veganskt varje dag. Den du!

Har du några nyårslöften?

Njuta mer. Det känns som att 2015 sprang förbi och jag vill ta lite mer semester och bara peta med tårna i sanden och sånt. 

Vilka länder besökte du?

Danmark och Frankrike. Två väldigt bra länder faktiskt, men hoppas på lite mer exciting resande 2016. 

Bästa köpet?

Eventuellt min sprillans nya dator som jag använder just precis nu. Eller matberedaren <3

Vad var sämst?

 

 Att det var sommar i en vecka? Eller att jag har varit sjuk jättemycket i höst? Eller att SD TAR ÖVER SVERIGE?!

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Jag har definitivt varit gladare och mer harmonisk. Det har varit så skönt att få jobba och göra något mer konkret än att sitta och filosofera hela dagarna och grotta ner sig i alla världsproblem. 

Favoritprogram på tv?

Mello och ESC, alltid. På spåret är dock stark tvåa, det känns som att jag har börjat förstå storheten i det nu. 

Bästa minnet från 2015?

När jag badade sista dagen på Nice-resan. Jag bara låg och flöt omkring i vattnet och kände hur vacker världen var. 

Vad ser du mest fram emot med 2016?

Berlin med mamma, pappa och Thomas (så mycket god mat!!!) och att världens bästa Maja kommer att bo 28 minuter med tåg ifrån mig! 

Vad önskar du att du gjort mindre?

Fegat. Så många gånger har folk sagt att "åh, jag skulle aldrig kunna bli vegan" eller att "jag äter bara svenskt kött". Önskar att jag hade blivit bättre på att säga att "du behöver inte bli vegan, men det är aldrig fel att dra ner på köttkonsumtionen och dricka ett glas havremjölk då och då" eller att "djuren i Sverige behandlas faktiskt också jättedåligt och de mördas precis lika mycket som alla andra djur". Typ så.

Vad var din största framgång på jobbet 2015?

Att jag inte har varit arbetslös, haha. 

Största framgång på det privata planet?

Att jag har tagit hand om mig själv och gett min kropp en massa kärlek och bra mat.

Vad spenderade du mest pengar på?

Mat och tågbiljetter. Mat var en väldigt bra investering, tågen var alltid sena.

Något du önskade dig och fick?

Framtidstro. 

Något du önskade dig och inte fick?

En lägenhet på söder. Just in case liksom.  

Största misstaget?

Att jag råkade döda min blender. Det var en sorgens dag och så sjukt klantigt. Det bästa var att jag sedan fick en glasbit i tån från sagda tingest som Thomas sedan fick operera bort. 

Mest stolt över?

Att jag inte bara körde en veganmånad, utan bara fortsatte och att jag jobbade och slet och sparade pengar inför fRaMtIdEn!

 

Summa summarum

Publicerad 2015-12-31 09:19:00 i Personligt,

Så var det dags att runda av 2015 och blicka framåt. 2014 slutade inte så roligt, först fick jag underkänt på min C-uppsats och ett par veckor senare fick jag veta att jag inte fick ett jobb jag trodde säkert att jag skulle få. Turligt nog så ändrade de sig, och jag har ägnat nästan hela 2015 åt att arbeta! Första gången i mitt liv jag har gjort något annat än att gå i skolan hela året. Det har varit otroligt skönt att äntligen tjäna lite egna pengar och stå lite mer på egna ben (även om jag har sovit på en madrass på mina föräldrars vardagsrumsgolv ungefär halva året). Jag har alltså även lärt mig att uppskatta att sova i en riktig säng, något jag alltid tagit för givet.
2015 har personligen varit ett väldigt bra och spännande år, men politiskt sett har det varit fruktansvärt. Vi har en enorm flyktingkris i världen och ingen tar sitt ansvar på riktigt. Jag blir så ledsen av att se hur alla vänder ryggen till de som verkligen behöver vår hjälp. Vi måste bli bättre på att bli ödmjuka inför det vi har, jag tror att många inte inser hur bra de har det. Jag har inte själv reflekterat över hur lyckligt lottad jag är som har bott i ett tryggt land och kunnat ta lån för att läsa flumkurser utan att någon har ifrågasatt mitt val. 
På vegofronten då? Jo, jag tycker att det har varit ett bra år. Många nya alternativ har kommit (jag älskar oumph och iKaffe) och det blir lättare och lättare att välja vegetariskt. Jag tror inte ens att alla mina kollegor vet att jag är vegan för att sojafärs i lasagne ser precis likadan ut som vilken kadaverfärs som helst på marknaden. Jag måste också säga att jag är otroligt nöjd med att jag varit vegan hela 2015. I början så tänkte jag att det skulle bli en veganmånad i slutet av 2014 och sen fick jag se lite. Jag var nervös för att jag inte skulle kunna träna så pass mycket som jag ville, men det blev nästan tvärtom. Lidingöloppet i år gick bra, jag sprang långt och långsamt och det var otroligt roligt. Så, den som tror att träning och veganism inte går ihop tror fel. 
 
Så, 2015 var ett bra år. Jag har lärt mig mycket, jag har blivit rik och jag har blivit så jävla snygg av all veganmat. 2016 ska jag bli mer ödmjuk. Kanske. 
 
Sista morgonen: smoothie och promenad i soluppgånge. 
 

Rocky Road!

Publicerad 2015-12-25 14:50:00 i Något sött,

Hejsan allihopa! Hoppas att ni hade en fin dag igår. Vi hade supermysigt firande hos mormor och spelade bland annat in en väldigt fin video som ni kan kika på här. Annars så åt vi en massa mat och öppnade paket och sånt och när julafton började lida mot sitt slut åkte en schweizisk chokladask fram och jag ångrade bittert att jag inte fick med några bitar rocky road som jag slängde ihop den 23:e. Jag åt ett par bitar när jag kom hem istället. Och till frukosten imorse. Och till eftermiddagsfikat för en liten stund sen. Nu är de slut, men det blir säkerligen en sats till i mellandagarna, för gud så gott det blev. 
 
Rocky Road
 
200 gram mörk choklad
Några nävar rostade och saltade cashewnötter
En sats kola (jag gjorde denna men skippade saffran) 
 
Smält choklad, blanda ner kolabitar och cashewnötter. Bred ut blandningen på bakplåtsklädd plåt eller liknande. När chokladen stelnat, skär upp i bitar. Ät, förslagsvis i tv-soffan framför Fanny och Alexander. 
 
 

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela