Emma eats oats

It ain't meat, babe

Födelsedagsmiddag

Publicerad 2015-05-30 21:26:35 i Allmänt,

Tjuvstartade firandet av min födelsedag med lite middag så här på lördagskvällen. Eftersom jag är så ma(k)tgalen som jag är så bestämde jag meny och gjorde det mesta själv.


Till förrätt: bruschetta på dinkelbröd


Till varmrätt: tzay med sötpotatis, tzatsiki och grönsallad


Till efterrätt: rawfoodglass med chokladsmak, varm hallonsås och kolakaka 

Skagenmess

Publicerad 2015-05-29 21:07:16 i Allmänt,

På fredagar är det räkor som gäller i det Hillringska hushållet. Ja, för alla utom mig då. Istället gjorde jag en variant på skagenröra som blev rätt så bra. Idag använde jag naturell tofu, men innan har jag använt astrid och apornas tofu med havsalg. Den smakar inte så havsalgigt, men lite rökigt och ger röran lite mer sting. Bästa tipset är att låta den stå över natten så att tofun suger åt sig smakerna. Jag har höftat och smakat av med ingredienserna så mitt tips är att göra detsamma!
 
Skagenröra
Tofu
Majonnäs
Rödlök
Svart tångcaviar
Dill
Salt & Peppar
ev gurkaBlueberry nicecream forever!

Publicerad 2015-05-27 16:48:39 i Allmänt,

Nicecream är, som ni kanske redan vet, ett sjukt bra alternativ till glass. Basen är frusna bananer och sen så kan man ha i i princip vad man är sugen på. Jag hittade dock en variant på PT-Fias blogg som jag provade och det blev jättebra! Istället för frysna bananer så skulle det vara frusna hallon och en ofrusen banan. Eftersom jag var mer sugen på blåbär tog jag det istället. Passade perfekt en varm vårdag (ÄR DET SOMMAR SNART ELLER?!) som denna.
 
Blueberry nicecream
1/2 paket frusna blåbär
1 banan
en skvätt havremjölk
lite citronsaft
 
Mixa ingredienserna. Om du tycker det blir lite för löst, ställ in glassen i frysen en liten stund så att den stelnar. Servera med något gott.
 Nanananananananananananananicecream!
 

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela