Emma eats oats

It ain't meat, babe

Storshopping

Publicerad 2015-09-25 16:34:12 i

Har idag intagit huvudstaden, och självklart har jag handlat... MAT! Efter lunch på femtopia på hornsgatan så gick vi in på goodstore. Det blev lite av varje och det ska bli himla gott att prova nya produkter! 

Snabbmat

Publicerad 2015-09-23 18:18:17 i Varmrätt,

Ibland har man inte så mycket tid att lägga på middagen, men det behöver inte betyda att det ska bli något tråkigt. Idag var en sådan dag. Hemma fanns Ikeas grönsaksbollar och risnudlar och två hungriga löpare. Jag valde att piffa till det hela med morötter och sesamfrön frästa i vitlök och ingefära. Helt plötsligt fick onsdagsmiddagen en asiatisk twist och vi blev mätta och glada.  

Bästa Brödet

Publicerad 2015-09-22 18:32:59 i Allmänt,

Den här limpan snubblade jag över i samma veva som jag började äta veganskt. Förra hösten gjorde jag den ungefär en miljard gånger och den är fortfarande jättegod! Jag har gjort några modifikationer, och nu är den så perfekt den kan bli. Så, utan längre presentation, här är min bästa limpa!
 
Bästa Brödet
 
5 dl dinkelmjöl
2 dl havregryn
2 dl valfria frön
2 tsk bikarbonat
1 riven morot
4 dl sojgurt
1-2 msk agavesirap
en nypa havssalt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner sojgurt, morot och sirap. Häll smeten i en avlång brödform med bakplåtspapper i. Grädda i ca 60 minuter. Ät med oatlys påMackan, cashewsmör eller rödbetshummus.
 
 
 

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela