Emma eats oats

It ain't meat, babe

Korv

Publicerad 2016-04-30 09:09:51 i Varmrätt,

När jag var liten och köttis tyckte jag inte om korv så värst. Om jag åt korv skulle den vara kokt och helst i ett korvbröd med vallmofrön med massor av ketchup. Mitt absolut värsta korvminne är när vi grillade bullens pilsnerkorv på scouterna. Usch, en sådan matupplevelse önskar jag ingen. Hur som helst så har min relation till korv ändrats ordentligt de senaste åren, särskilt sedan jag förälskade mig i senap. Efter att ha kikat på Sveriges yngsta mästerkock så blev jag lite inspirerad och bestämde mig för att en ordentlig korvlunch var i sin ordning. Här har jag gjort ett lite halvfancy hipsterupplägg, men en vanlig hederlig sojakorv i bröd med ketchup på kan vara en helt underbar valborgslunch det också. 
 
 

Morotspasta

Publicerad 2016-04-25 19:24:03 i Allmänt,

Det är måndag och för oss som jobbar inom kommunen så är det fortfarande några dagar kvar till löning. Den här pastarätten slängde jag ihop av det som fanns hemma och det blev ungefär precis så jag hade visualiserat det. Ett plus är att det är snabbt att laga och eftersom man gör pasta och sås i samma kastrull så sparar man på disken.
 
Morotspasta, 2 port
 
2 portioner pasta, jag tog kikärtsfusili
4 små morötter
1 dl havregrädde
1 vitlöksklyfta
Franska örter
Citronsaft
Salt och peppar
Solrosfrön
 
Koka pastan enligt anvisning. Skala och riv morötterna under tiden pastan kokar. När pastan är klar, häll av vattnet och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen, Ha i morötter, havregrädde, vitlök och kryddor och smaka av. Servera med solrosfrön och gläds åt dina matlagningskunskaper.
 
 

Lördagsgodis!

Publicerad 2016-04-23 15:18:29 i Något sött,

När jag blev vegan hade jag på något sätt förlikat mig med tanken att jag aldrig mera skulle äta något sött. Men ett och ett halvt år (grattis till mig) utan animalier har inte inneburit ett liv utan godis. Idag äter jag döskallar från bubs som finns att köpa i påse (de i lösvikt innehåller fortfarande diverse läskiga ingredienser). Hur som helst så är det supergott att ta en sur döskalle och en hallon/lakritsdöskalle och stoppa båda i munnen samtidigt. Med detta kulinariska tips lämnar jag er och hoppas att ni har en härlig lördag!
 
 

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela