Emma eats oats

It ain't meat, babe

Bönor och Bagels

Publicerad 2016-08-27 18:37:01 i Resturang,

I morse åkte jag in till city för att äta frukost på Bönor och Bagels tillsammans med min bästis! Jag hade kikat på deras meny innan och sett att de hade ett veganskt alternativ, men när jag gjorde min beställning och dubbelkollade så att min bagel verkligen var vegansk så sa de att de kunde veganisera det mesta. Jag slog på stort och tog en Håkan med hummus och falafel, men utan tzatziki, vilket var riktigt smarrigt. Vet dock inte om jag är så mycket för att äta chips till frukost, men någon gång ska man ju göra det också. Det enda minuset var att de glömde bort att ge Stina hennes kaffe, så hon fick ta det to go istället. Efter frukosten gick vi runt hörnet för att handla på nyöppnade Happy Vegan! Fick med mig några olika grejer därifrån, ska blir spännande att testa dessa. Också, väldigt roligt med en butik där allt är veganskt! De hade till exempel chips från den vanliga chipshyllan och lösgodis med enbart veganska sorter. Woop woop!
 
Och i denna bagel kan man inte undgå att bli kär...

Smashed potatoes!

Publicerad 2016-08-26 21:36:12 i Varmrätt,

När man har levt i flyttlådor ett par veckor så känns det så lyxigt att äntligen kunna ställa sig och laga en riktig middag. Att dessutom fira 4,5 år tillsammans med sin sambo känns också ganska lyxigt, så, då är det självklart att man måste slå på stort! I dagarna har jag unnat mig en ny app, nämligen Oh She Glows av Angela Liddon. Angelas blogg var en av de första jag stötte på när jag gick i vegantankar och hon är fortfarande en av mina bästa inspirationskällor. Idén till dessa smashed potatoes kommer ifrån appen och de smakade väldigt bra en kväll som denna.
 
Smashed potatoes

Potatis 
Persilja (eller annan kryddväxt)
Rapsolja
Lökpulver
Salt
Peppar

Koka önskad mängd oskalad potatis i ca 20 minuter. Sätt ugnen på 200 grader. Häll av vattnet och lägg upp samtliga potatisar på en bakplåtsklädd plåt. Tryck till varje potatis med en mugg och pensla dem sedan med rapsolja. Krydda och ställ in dem i ugnen i 20 minuter. Ät och fira vad du känner behöver firas!
 
 

Ugnspannkaka med ärtor

Publicerad 2016-08-10 10:11:54 i Varmrätt,

Ugnspannkaka är en rätt som jag inte ätit på många år eftersom jag inte har hittat ett bra recept utan ägg. Härom dagen sökte jag efter ett recept med ärtor och så hittade jag det här recepetet och fick en snilleblixt - man borde ju kunna byta ut äggen mot silkestofu. Jag provade och det blev bra, riktigt bra faktiskt om jag får säga det själv. På bilden har jag serverat pannkakan med ärtor, men nästa portion tog jag med lingonsylt och det blev ännu godare!
 
Ugnspannkaka med ärtor och fejkon
 
250 gram ärtor
4 dl mjöl (jag tog majsmjöl men vetemjöl går lika bra)
350 g silkestofu
7 dl havre- eller sojamjölk
1 tsk salt
1 krm peppar
1 msk mjölkfritt margarin
100 fejkon (kan uteslutas)

Sätt ugnen på 225 grader. Mixa ärtor, mjöl, tofu, havremjölk, salt, peppar och margarin till en slät smet. Häll upp smeten i en smörjd långpanna. Skär fejkonet i önskad storlek och lägg i smeten. Grädda i ca 30 minuter. Servera med lingonsylt eller något annat du tycker om. 

 

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela