Emma eats oats

It ain't meat, babe

Vegansson?

Publicerad 2016-12-22 09:09:00 i Varmrätt,

I förra veckan så skulle jag provlaga k*ttbullar. Dessvärre blev de alldeles för salta och inte goda alls. Något som däremot blev lyckat var tillbehöret, en variant av vegansson (eller kanske snarare en rotfruktsgratäng). Den här var väldigt smidig att göra, man kan variera den efter vad man har hemma och den går utmärkt att göra i förväg och sedan bara värma i ugnen när det är dags för julmat. Perfekt!
 
En liten vegansson
2 potatisar
4 morötter
3 rödbetor
1,5 dl havregrädde
1 msk grönsaksfond
Pofiber/ströbröd att strö över
 
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv samtliga rotfrukter och lägg dem i en form. Blanda havregrädde och grönsaksfond och häll i formen. Strö över pofiber och ställ in gratängen i ugnen i ca 30 minuter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela