Emma eats oats

It ain't meat, babe

Paj och paj

Publicerad 2016-01-31 20:43:45 i Allmänt,

Så börjar veckan närma sig sitt slut. Igen. Den här söndagen har varit ganska seg. Vi var hos Thomas bror igår och åt god mat i gott sällskap och det blev ganska sent. Så, trots att jag var den nyktra föraren så är jag lite trött idag. Gårdagens värdpar bjöd på vegansk bolognese och till efterrätt en himmelsk äppelpaj med flingsalt. Jag har helt ärligt gått och tänkt på den här pajen hela dagen. I vanliga fall är jag inte superförtjust i äppelpaj, men det här var något alldeles extra. Helt sjukt gott.
 
Idag har jag ägnat mig åt en hel del matlagning inför veckan som kommer och jag har, hör och häpna, gjort paj. Jag provade faktist en svamppaj från vegorätt, och den blev bra. Pajskalet var kanske inte helt perfekt, men det var riktigt gott (och smidigt) att göra skalet för sig och sen bara ha i stuvningnen. Vill ni prova så finns receptet här
 
 

Ombar

Publicerad 2016-01-30 10:41:16 i Allmänt,

Igår trotsade jag förkylning och dåligt väder och gav mig ut på en shoppingrunda. Jag har fått reda på att en mascara som jag gillar jättemycket inte är djurtestad och att märket inte använder animalier alls. Så, ja, jag köpte den och så lite smått och gott inför nästa helg som vi ska spendera i BERLIN. Och, inget smått och gott utan en fin bit choklad till på spåret. Den här gången köpte jag en ombar. Priset var högt och jag har hört mycket gott om chokladen innan, så jag slog till. Den är helt rå och gjord med både kokosgrädde och kokossocker så jag förväntade mig en härlig smakexplosion i munnen. Nej, det blev det inte. Chokladen smakar kokos till en början, men får sedan en ytterst speciell bitter eftersmak. Otroligt besviken. 
 
En av fem delicatobollar
 
En dålig investering.
 

Max BBQ Sandwich

Publicerad 2016-01-29 15:39:00 i Allmänt,

Max har fått en veganburgare. Ja, hörni, om inte veganrevolutionen hade börjat innan så är den definitivt här nu. Mellan två friscobröd har något geni stoppad pulled oumph!, sallad, veganmajo och jalapenos. Jag tycker väldigt ofta att min egen mat är godare än när jag äter ute, men här var det verkligen en fullträff rätt i krysset. Okej, bortsett från en sak då, att det var lite väl starkt med jalapenos, men det är inte svårare än att pilla bort dem eller beställa en burgare utan. 
 
Fem av fem delicatobollar
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela