Emma eats oats

It ain't meat, babe

Mini-cupcakes med chokladmoussefrosting

Publicerad 2016-06-01 19:22:27 i Något sött,

För att fira min födelsedag igår så bjöd jag mina kollegor på mini-cupcakes. De blev rätt lyckade om jag får säga det själv.
 
Mini-cupcakes, 15-20 st
 
Muffins
1,75 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1/4 tsk salt
2,25 dl havremjölk
1/2 dl kakao
1/2 dl rapsolja
 
Chokladmoussefrosting
50 g choklad
1,5 dl sojagrädde
 
Oreos eller något annat trevligt att dekorera med
 
Bottnar: Sätt ugnen på 175 grader. Sätt ut små muffinsformar på en plåt. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa sedan ner mjölk och rapsolja till du har en slät smet. Grädda ca 10 minuter, till du kan stoppa ner en provsticka i dem utan att det fastnar smet på den. Låt muffinsen svalna.
 
Chokladmoussefrosting: Bryt chokladen i bitar och lägg i en värmetålig skål. Värm sojagrädden på spisen till den börjar sjuda, häll sedan grädden över chokladen. Blanda tills chokladen smält. När blandningen svalnat helt, vispa med elvisp till du har en riktigt fluffig mousse. Observera att sojagrädde går bättre att vispa när den är riktigt kall, så den kan med fördel stå i kylen över natten.  Spritsa på muffinsen, som också bör vara kalla. Dekorera med oreos, chokladdoppade kaffebönor eller vad du känner för. 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela