Potatissallad
Den här potatissalladen fick följa med på midsommarknytis, resterna åt vi upp dagen efter till lite grillat. Vitvinsvinägern ger den en del syra och jag tycker att den passar bra till något som drar lite åt det söta, till exempel rödbetsbiffar. Den blir bara godare ju längre den får stå, så den passar utmärkt att förbereda någon dag i förväg för att sedan ta med den ut på äventyr.
Potatissallad
1 kg potatis
150 g sockerärtor
1 dl sojgurt
1 dm purjolök.
1 msk senap
1 tsk vitvinsvinäger
1/3 paket frusen dill
1/3 paket frusen gräslök
Salt och peppar
Skala, koka och dela potatisen, låt den svalna. Skiva purjolök och sockerärtor. Rör sedan ihop samtliga ingredienser i lämplig skål och låt stå över natten. Ät och fira att nu så har sommaren kommit.
1 dl sojgurt
1 dm purjolök.
1 msk senap
1 tsk vitvinsvinäger
1/3 paket frusen dill
1/3 paket frusen gräslök
Salt och peppar
Skala, koka och dela potatisen, låt den svalna. Skiva purjolök och sockerärtor. Rör sedan ihop samtliga ingredienser i lämplig skål och låt stå över natten. Ät och fira att nu så har sommaren kommit.