Emma eats oats

It ain't meat, babe

Nicecream

Publicerad 2016-03-28 17:00:06 i Frukost/mellis, Något sött,

Idag har det varit lite mer vår i luften, och för att spä på vårkänslorna ytterligare har jag mumsat i mig nicecream. Min kärlek till nicecream har tagits till helt nya nivåer sedan jag upptäckte den mest ultimata av smakkombinationer, nämligen blåbär och lakrits.
 
Nicecream
 
1-2 frusna bananer
1 näve blåbär
1 nypa vaniljpulver
1 tsk lakritspulver
ev lite hallon
 
Låt bananerna och bären tina en liten stund. Mixa alla ingredienser tills det hela blir fluffigt. Servera i en trevlig skål och håll tummarna för att våren är på ingång.
 
---.
 
Today has had a bit more of a spring-feel and to make the day feel even springier I made some nicecream. My love for nicecream has grown a lot since I discovered the ultimate flavour, blueberry and liquorice.
 
Nicecream
 
1-2 frozen bananas
1 handful blueberries
1 pinch vanilla powder
1 teaspoon liquorice powder
some raspberries, optional
 
Let the banana and the berries thaw for a bit. Mix all the ingreidents until the nicecream becomes all fluffy. Serve in a nice bowl and cross your fingers that spring is on its way. 
 
 

Rödbetsbiffar och vårjakt

Publicerad 2016-03-27 21:13:59 i Allmänt,

Idag har Thomas och jag varit ute och gått en långpromenad. Han ville testa sin nyinköpta kamera och jag ville ta lite foton på blommor och kanske ett djur eller två. Dessvärre verkar det som att det knappt är något som slagit ut än, men en liten krokus och några stackars snödroppar hittade vi. Och så lite änder såklart. 
 
 
 
Vi kom hem lagom till det började spöregna och helt ärligt kändes det lite deppigt. Jag gjorde mitt bästa för att locka fram lite vårkänsla med rödbetsbiffar och potatissallad, vilket ändå lyfte kvällen lite. 
 
Rödbetsbiffar
 
2-3 rödbetor
2 dl havregryn
1 tetra kikärtor
1 lök (det går bra med gul eller röd)
1 msk senap
1 tsk salt
1 tsk smoked paprika
 
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka lök och rödbetor. Mixa alla ingredienser och forma biffar. Lägg biffarna på en plåt och grädda ca 30 minuter. Ät på ditt finaste porslin och hoppas att våren kommer snart.
 
 
 
---.

 
Thomas and I have been walking a lot today. He wanted to use his new camera and I wanted to take some pictures of flowers and animals and other springy stuff. Unfortunately it seems like spring still hasn't arrived yet, so when I got home I made beetroot patties with potato salad in order to get a bit of springfeeling.
 
Beetroot patties 
2-3 beetroots
2 dl oatmeal
230 grams chickpeas
1 tablespoon mustard
1 teaspoon salt
1 teaspoon smoked paprika
 
Preheat the oven to 175 degrees celcius. Peel and chop the onion and the beetroots. Mix all the ingredients and turn the batter into patties. Put them in the oven for 30 minutes or so and eat them with whatever makes you feel happy. 

Good morning Good Friday!

Publicerad 2016-03-25 09:17:32 i Allmänt,

God morgon och glad Påsk! Jag har varit igång ganska länge (vaknade jättetidigt av mig själv) så jag har redan fått massor gjort. Till frukost gjorde jag hirsgröt (använde samma recept som i quinoagröten men bytte ut quinoa mot samma mängd hirs) som jag toppade med ugnsrostade päron. Egentligen tål jag inte päron, men när jag skär päron nästan varje frukstund så är det inte utan att jag blir lite sugen. Däremot om de värmts så kan jag äta dem, så därför skar jag upp ett päron som jag lät stå i ugnen en liten stund med lite kardemumma på toppen. Frukosten blev väldigt god, oatlys iKaffe bidrog såklart till en perfekt kopp java, och jag är laddad för en lång dag. 
 
---.
 
Good morning and happy Easter! I woke up pretty early, so I've already gotten loads of stuff done. For breakfast I had millet porrige (I used the same recipe as the quinoa porrige, but replaced the quinoa with the same amount of millet) with roasted pears. I'm actually allergic to pears, but if they've been cooked I can have them, so I roasted them in the oven with a bit of cardamom on top. Now I'm ready for a good day! 
 
 
 

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela