Emma eats oats

It ain't meat, babe

Brödbak

Publicerad 2016-05-06 09:59:00 i Frukost/mellis,

När jag gjorde en matlista för Thomas veganvecka så insåg jag att jag måste ha med hans favoritbröd. Vi är båda lediga idag också, så jag gick upp tidigt, gjorde degen och slängde in en limpa i ugnen. Sedan tog jag en promenad medan brödet stod i ugnen och kom hem precis till det skulle tas ut. Efter lite sol på näsan och en ordentlig frukost är jag redo för nya äventyr!
 
Bästa Brödet
 
5 dl rågmjöl
2 dl havregryn
2 dl valfria frön
2 tsk bikarbonat
1 riven morot
4 dl sojgurt
1-2 msk agavesirap
en nypa havssalt
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör sedan ner sojgurt, morot och sirap. Häll smeten i en avlång brödform med bakplåtspapper i. Grädda i ca 60 minuter. Ät med oatlys påMackan, violifeost och paprika. 
 
Nybakat bröd, sojgurt med jordgubbar, kaffe och min nyfunna vän tomatis!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela