Emma eats oats

It ain't meat, babe

En helg i Stockholm

Publicerad 2017-04-29 09:13:22 i Personligt,

Hej hej bloggen!

Den här veckan har varit väldigt intensiv - jag var i Stockholm förra helgen och kom hem måndag kväll. Sen dess har det gått i 180 och det hela kulminerade med en köttredovisning igår. Även om jag inte äter kött är det väldigt intressant att lära sig om vad som ställs för krav på djurhållning osv. Otroligt spännande. Hur som helst, här kommer lite exempel på vad man kan göra en helg i Stockholm. Man kan...
 
...ta båten från Hammarby Sjöstad till Söder och titta på en söt hund...
 
...gå på fotografiska...
 
...äta på Hermans...
 
...strosa i solen...
 
...och klappa en sötnoskisse!
 
/// I spent last weekend in Stockholm. The sun was shining, there was good food and the company was great (both humans and cats). 

Beanadillas och stranger things

Publicerad 2017-04-21 15:07:25 i Allmänt,

Äntligen är det fredag igen! Inte för att den här veckan har varit särskilt lång, men i morgon beger jag mig till en kär vän i Stockholm, något jag har sett fram emot länge. Sen i måndags har vi lyckats klämma sex stycken avsnitt av stranger things och ikväll tänkte vi se de sista två. Eftersom det är fredag blir det middag i tv-soffan och eftersom stranger things är ganska läskigt krävs något som kan ätas med en hand (så att man kan hålla en kudde framför tv:n med den andra), därför blir det beanadillas ikväll! Receptet kommer (i princip) från årstiderna och är en lätt men riktigt god rätt. En sak som är bra med den (ur matnördssynpunkt) är att den innehåller både cerealier och bajlväxter vilket innebär att det blir fullvärdigt protein, något som är viktigt för oss som inte äter animalier. 
 
Beanadillas med avokadosalsa, 3 st
 
1 liten gul lök 
2+1 vitlöksklyftor
1 tetra svarta bönor
ca 1 dl vatten 
spiskummin (alternativt tacokrydda)
salt och peppar
olja till stekning
ev näringsjäst

6 tortillas
 
1 avokado
2 tomater
1 vitlöksklyfta
1/2 citron, saften
salt och peppar
 
Fräs hackad lök och vitlök i lite olja. Tillsätt de svarta bönorna, samt vatten och kryddor och mosa detta i stekpannan till en varm bönröra. Bred ut ca en tredjedel av röran på en tortilla, häll på lite näringsjäst och lägg en tortilla ovanpå. Stek på medelvärme i en stekpanna (utan olja) till tortillan är gyllenbrun på båda sidor. 
 
Hacka tomaterna och blanda med avokado, vitlök och citronsaft. Smaka av med salt och peppar.
 
Ät framför en lagom läskig tv-serie och ha en härlig fredagkväll!
 
 
 

Vietnamesisk Pho

Publicerad 2017-04-20 15:58:26 i Allmänt,

I tisdags så kom alltså mitt livs första matkasse, och jag har nu lagat inte mindre än två maträtter från den! Det känns väldigt kul och spännande med all ny inspiration, men samtidigt är det lite ovant att följa recept (jag freestylar nästan alltid i köket, haha). I tisdags blev det iallafall nudelsoppa och både jag och Thomas gav tummen upp. Tror dock att jag vill göra några korrigeringar innan jag delar med mig av receptet.
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela