Emma eats oats

It ain't meat, babe

När man är världens bästa granne...NOT!

Publicerad 2017-02-25 09:01:29 i Allmänt,

Man kan ju inte annat än känna sig som världens bästa granne när man kör igång en blender full med frysta bär innan klockan har slagit åtta. Eller kanske inte. Hur som helst så var jag så galet sugen på blåbär och redan när jag gick och la mig igår så funderade jag på om det inte var dags för en smoothiebowl till frukost. Så blev det och nu när den ligger i magen så önskar jag nästan att jag gjort en större variant.
 
Smoothiebowl med blåbär
2-3 dl havremjölk
1 banan
1 näve frysta blåbär
1 näve spenat
1 nypa vaniljpulver
 
Mixa samtliga ingredienser och häll upp i en skål. Dekorera med det du gillar och ät i tv-soffan framför nyhetsmorgon. 
 
 
 

En onsdag när yoghurten ville vara glass

Publicerad 2017-02-22 18:01:33 i Allmänt, Frukost/mellis,

Jag har seminarium på fredag, så både idag och imorgon så är det fritt pluggande som gäller. Jag tycker att det är otroligt skönt att inte behöva ta den mest fullsmockade bussen på morgonen, utan att kunna se på nyhetsmorgon en extra stund, smacka på en finsminkning mitt på blanka onsdagen och lägga lite extra tid och kärlek på frukosten. Idag åt jag överbliven chokladgranola (håller eventuellt på att experimentera fram ett recept, stay tuned) med sojgurt och frysta hallon. Jag struntade helt i att tina dem, utan bara rörde ihop hallon och sojgurt så att den frös lite den också. Kombinationen choklad och hallon är så fantastisk och jag tyckte det kändes så glassigt med lite frusen frulle. Det här gör jag gärna om, kanske ännu hellre när det börjar bli lite varmt på riktigt ute. Nu viner vinden utanför, men snart kommer våren. Det har jag bestämt. 
 
 

Bounty - på en måndag?!

Publicerad 2017-02-20 17:04:32 i Något sött,

Hej på er!
Jag hade någon slags mysvecka förra veckan med finbesök, tjejmiddag och dejter med världens bästa Thomas. Idag pluggar jag hemma och försöker tappert att förlänga helgen med lite bounty så här på måndagseftermiddagen mitt i vardagslunken med tvätt och en anatomibok som stirrar på mig från skrivbordet. Jag gjorde en väldigt liten sats så att det blev en var till mig och T (förutsatt att han kommer hem innan jag äter upp den andra också).
 
Bounty
0,5 dl riven kokos
3 färska dadlar, utan skal och kärna
1 knivsudd vaniljpulver
ca 10 gram smält choklad (jag tog mörk, men vill man ha en sötare variant går ljus också bra)
Kokos till dekoration
 
Mixa kokos, dadlar och vaniljpulver till en formbar smet. Gör två snygga bars (eller bollar eller någon annan spexig form) och ha på smält choklad. Dekorera med kokos och bjud någon som behöver lite måndagsmotivation. 
 
 

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela