Emma eats oats

It ain't meat, babe

Twix med banankola

Publicerad 2017-03-31 12:50:00 i Något sött,

Mamma kommer hit ikväll eftersom vi ska gå på vegovision imorgon! Vi har båda peppat det här i säkert ett halvår och det ska bli så kul. Jag funderade över vad som var viktigast när man bjuder hem sin ömma moder: att ha en superren och nystädad lägenhet eller att ha gjort twix. Valet föll snabbt på det senare och jag hoppas att smaken väger upp för eventuella dammråttor.
 
Twix
 
Kakbotten:
2 dl havremjöl
0,5 dl lönnsirap
1 msk kokosolja
en knivsudd salt
 
Banankola:
8 färska dadlar, skalade och urkärnade
1/2 banan (eller en väldigt liten
1/2 msk kokosolja
en knivsudd salt
 
Chokladöverdrag:
3 msk kakao
2 msk kokosolja
1 msk agavesirap
 
Blanda ingredienserna till kakbottnen. Lägg bakplåtspapper i en liten matlåda och häll i smeten. Låt den stå över natten i frysen eller tills den har stelnat. När bottnen har stelnat, mixa ingredienserna till banankolan. Bred sedan kolan över kakbottnen och låt stå i frysen ytterligare ett par timmar. Ta fram den ur frysen och låt tina en liten stund (med betoning på liten, banankolan tinar fort och är den för kladdig blir det svårt att doppa den i chokladen) medan du förbereder chokladöverdraget, som du helt enkelt rör ihop (värm eventuellt kokosoljan om den är för hård). Skär upp kakkolan och doppa den i choklad. Låt chokladen stelna i kylen eller frysen, beroende på hur länge du kan vänta. Bjud någon du tycker om och hoppas att den goda smaker överväger bristfällig städning. 
 
 
 ///
Mom is coming to visit, so I figured I'd treat her to something sweet (as it is Friday and all). I made some twix with banana caramel and they turned out oh so great! Make some for your mom (or yourself) too!
 
Twix with banana caramel
 
Cookie:
2 dl oat flour
0,5 dl maple syrup
1 msk coconut oil 
a pinch of salt
 
Banan caramel:
8 dates, peeled and pitted
1/2 banana (or a really small one)
1/2 tbs coconut oil 
a pinch of salt
 
Chocolate:
3 msk cacao
2 msk coconut oil 
1 msk agave nectar
 
Mix the ingredients for the cookie. Line a small container with a bakingsheet and pour the batter in it. Let it sit in the freezer overnight (or until it is solid). When it is solid, mix the ingredients for the banana caramel. Spread ut on top of the cookie and then let it sit in the freezer for another few hours. Let it thaw for a little bit (but only a little, if the banana caramel becomes to sticky it will be difficult to apply the chocolate) while preparing the chocolate by mixing the ingredients. Slice the cookie with banana caramel into suitable bar-sized bits and dip then in the chocolate. Let them set in the fridge or the freezer (depending on how long you can wait). Enjoy!  
 
 
 

En lördag i London och en hemkomst till våren

Publicerad 2017-03-28 16:21:00 i Frukost/mellis, Personligt, Resturang,

 
På lördagen vaknade vi till sol! 
 
 
Vi åt frukost på Pret à Manger, jag tog en avocadomacka och kokosgröt. De hade flera bra lunchalternativ också, som vi dessvärre inte hann prova.
 
 
Efrer frukosten tog vi oss till Harrods. Vi var bara där en stund, Thomas skulle köpa lite beefeaters (som den köttis han är, höhö), men man skulle lätt kunna lägga en hel dag där. Minst.
 
 
Efteråt hamnade vi på Oxford street för lite mer shopping (Primark) och efter en stunds promenerande hittade vi även det största lush jag någonsin har sett! Jag shoppade loss (såklart), men det får ni se i ett annat inlägg. 
 
 
Vi åt lunch och sedan strosade vi längs Themsen i solen.
 
 
 
Turister i solen.
 
 
Tower Bridge. 
 
 
 
Jag åt en god men ganska lätt kikärtssallad till lunch och helt plötsligt var jag ganska sugen. I min ryggsäck fanns lite nödchoklad som jag hade köpt kvällen innan på tesco, och den var så god! 40 pence för en sån här liten rackare, helt okej tycker jag med tanke på hur svindyrt och svårhittat det är med vegansk mjölkchoklad i Sverige. Köpte eventuellt med mig ett lager hem. Har eventuellt ätit upp detta lager nu.
 
 
London Eye.
 
 
Big Ben och Houses of Parliament.
 
 
Vi flög hem på söndagmorgonen, så för att få sova lite längre och stressa lite mindre sov vi på flygplatsen sista natten. Det var kolmörkt när vi kom, men på söndagsmorgonen vaknade vi till detta.
 
 
När vi kom till Sverige igen hade våren kommit!
 
///
We spent the Saturday in London shopping and sightseeing in the sun. When we came home to Sweden spring had arrived!

En fredag i London

Publicerad 2017-03-26 16:04:15 i Personligt, Resturang,

 
I torsdags flög jag och Thomas till London, så i fredags vaknade vi upp i England. Vi gjorde oss i ordning, åt (bristfällig vegansk) frukost och åkte till Warner Bros studios. Det tog lite tid att ta sig dit, men när vi stod framför dörren till the great hall så pirrade det i hela kroppen.
 
Det var helt otroligt att få se all rekvisita, man förstår verkligen hur mycket arbete som ligger bakom filmerna. Det här är dricka från the yule ball som utspelar sig under fjärde filmen. 
 
 
Ron Weaslys säng. Här sov han i flera år tillsammans med Peter Pettigrew och Fred och George sa aldrig någonting. 
 
 
Office inspo.
 
 
 
Hogwarts. Hela Hogwarts. Här blev jag helt tagen. 
 
 
I sista rummet innan man kom ut till gift shoppen (där födelsedagsbarnet fick en trollstav) fanns det en trollstavslåda för varje person som hade jobbat med Harry Potter. Jag kunde såklart inte låta bli att ta en bild på Alan Rickmans, världens bästa Snape. 
 
 
Efter fyra timmar på WB studios åkte vi hem till hotellet, gjorde oss iordning och sedan åkte vi till the Gate (vid Marble Arch) och åt födelsedagsmiddag. Jag åt tortillas med en bönröra med sötpotatis, guacamole och lime. Det var galet gott! Vi blev otroligt trevligt bemötta, det fanns mycket veganskt att välja på och det stod tydligt på menyn om allergener och liknande (vi borde bli bättre på det i Sverige).
 
 
En nöjd Thomas. 
 
Efter middagen gick vi till en pub och hadé lite rosépremiär, sedan insåg vi att Primark fortfarande hade öppet så vi shoppade loss. Mätta och nöjda åkte vi hem till hotellet och somnade gott (ända till receptionen ringde oss 01:20 av ingen särskild anledning).
 
///
Thomas and I went to London on Thursday evening. On Friday, we went to Warner Brothers studios and the making of Harry Potter. In the Evening we went to the Gate, a resturant close to Marble Arch, which was very nice. Afterwards we had a glass of wine at a pub and went for a small but intense shopping spree at Primark. 
 

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela