Emma eats oats

It ain't meat, babe

Twix med banankola

Publicerad 2017-03-31 12:50:00 i Något sött,

Mamma kommer hit ikväll eftersom vi ska gå på vegovision imorgon! Vi har båda peppat det här i säkert ett halvår och det ska bli så kul. Jag funderade över vad som var viktigast när man bjuder hem sin ömma moder: att ha en superren och nystädad lägenhet eller att ha gjort twix. Valet föll snabbt på det senare och jag hoppas att smaken väger upp för eventuella dammråttor.
 
Twix
 
Kakbotten:
2 dl havremjöl
0,5 dl lönnsirap
1 msk kokosolja
en knivsudd salt
 
Banankola:
8 färska dadlar, skalade och urkärnade
1/2 banan (eller en väldigt liten
1/2 msk kokosolja
en knivsudd salt
 
Chokladöverdrag:
3 msk kakao
2 msk kokosolja
1 msk agavesirap
 
Blanda ingredienserna till kakbottnen. Lägg bakplåtspapper i en liten matlåda och häll i smeten. Låt den stå över natten i frysen eller tills den har stelnat. När bottnen har stelnat, mixa ingredienserna till banankolan. Bred sedan kolan över kakbottnen och låt stå i frysen ytterligare ett par timmar. Ta fram den ur frysen och låt tina en liten stund (med betoning på liten, banankolan tinar fort och är den för kladdig blir det svårt att doppa den i chokladen) medan du förbereder chokladöverdraget, som du helt enkelt rör ihop (värm eventuellt kokosoljan om den är för hård). Skär upp kakkolan och doppa den i choklad. Låt chokladen stelna i kylen eller frysen, beroende på hur länge du kan vänta. Bjud någon du tycker om och hoppas att den goda smaker överväger bristfällig städning. 
 
 
 ///
Mom is coming to visit, so I figured I'd treat her to something sweet (as it is Friday and all). I made some twix with banana caramel and they turned out oh so great! Make some for your mom (or yourself) too!
 
Twix with banana caramel
 
Cookie:
2 dl oat flour
0,5 dl maple syrup
1 msk coconut oil 
a pinch of salt
 
Banan caramel:
8 dates, peeled and pitted
1/2 banana (or a really small one)
1/2 tbs coconut oil 
a pinch of salt
 
Chocolate:
3 msk cacao
2 msk coconut oil 
1 msk agave nectar
 
Mix the ingredients for the cookie. Line a small container with a bakingsheet and pour the batter in it. Let it sit in the freezer overnight (or until it is solid). When it is solid, mix the ingredients for the banana caramel. Spread ut on top of the cookie and then let it sit in the freezer for another few hours. Let it thaw for a little bit (but only a little, if the banana caramel becomes to sticky it will be difficult to apply the chocolate) while preparing the chocolate by mixing the ingredients. Slice the cookie with banana caramel into suitable bar-sized bits and dip then in the chocolate. Let them set in the fridge or the freezer (depending on how long you can wait). Enjoy!  
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela