Emma eats oats

It ain't meat, babe

En paj med medelhavskänsla

Publicerad 2016-06-28 20:28:00 i Varmrätt,

Oftast så blir jag inte sugen på en särskild rätt, utan olika ingredienser. Ibland kan det komma redan på förmiddagen, plopp säger det och sen är jag sugen på soltorkade tomater. Sen funderar jag på vad jag vill laga till middag ända till arbetsdagen är slut. Då springer jag till Willys, handlar och så lagar jag mat och äter. Oftast blir det gott, ibland blir det inte lika bra. Idag blev det riktigt lyckat om jag får säga det själv. I det här receptet utgick jag ifrån en annan paj i Mattias Kristianssons Vego, men anpassade det till mitt sug efter soltorkade tomater och oliver.
 
Paj
 
3 dl mjöl (jag använde havremjöl och rågmjöl)
1 dl neutral olja
2 msk kallt vatten
1 nypa salt
 
10 soltorkade tomater
20 oliver
1 dm purjolök
1/2 paket frusen basilika
250 g tofu
2,5 dl havremjölk
1 msk grönsaksbuljong
1/2 tsk paprikakrydda
Salt och peppar
ev. chili
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjöl, olja, vatten och salt och tryck ut i lämplig pajform. Nagga pajdegen och förgrädda den 8 minuter. Sänk temperaturen till 175 grader. Skiva purjolök och fräs i olja. Hacka soltorkade tomater och oliver i önskad storlek. Mixa, tofu, havremjölk och kryddor till en slät vätska. Rör ner oliver, soltorkade tomater och purjolök och ha i alltsammans i pajformen. Grädda pajen till den är helt fast, ca 30 minuter. Ät med en god sallad med exempelvis tomater, ruccola, kikärtor, purjolök och en god vinägrette. 
 
 

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela