Emma eats oats

It ain't meat, babe

Rödbetsbiffar och vårjakt

Publicerad 2016-03-27 21:13:59 i Allmänt,

Idag har Thomas och jag varit ute och gått en långpromenad. Han ville testa sin nyinköpta kamera och jag ville ta lite foton på blommor och kanske ett djur eller två. Dessvärre verkar det som att det knappt är något som slagit ut än, men en liten krokus och några stackars snödroppar hittade vi. Och så lite änder såklart. 
 
 
 
Vi kom hem lagom till det började spöregna och helt ärligt kändes det lite deppigt. Jag gjorde mitt bästa för att locka fram lite vårkänsla med rödbetsbiffar och potatissallad, vilket ändå lyfte kvällen lite. 
 
Rödbetsbiffar
 
2-3 rödbetor
2 dl havregryn
1 tetra kikärtor
1 lök (det går bra med gul eller röd)
1 msk senap
1 tsk salt
1 tsk smoked paprika
 
Sätt ugnen på 175 grader. Skala och hacka lök och rödbetor. Mixa alla ingredienser och forma biffar. Lägg biffarna på en plåt och grädda ca 30 minuter. Ät på ditt finaste porslin och hoppas att våren kommer snart.
 
 
 
---.

 
Thomas and I have been walking a lot today. He wanted to use his new camera and I wanted to take some pictures of flowers and animals and other springy stuff. Unfortunately it seems like spring still hasn't arrived yet, so when I got home I made beetroot patties with potato salad in order to get a bit of springfeeling.
 
Beetroot patties 
2-3 beetroots
2 dl oatmeal
230 grams chickpeas
1 tablespoon mustard
1 teaspoon salt
1 teaspoon smoked paprika
 
Preheat the oven to 175 degrees celcius. Peel and chop the onion and the beetroots. Mix all the ingredients and turn the batter into patties. Put them in the oven for 30 minutes or so and eat them with whatever makes you feel happy. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela