Linslasagne
Jag har inte ätit lasagne sedan jag var på vegovision och när jag hittade lasagneplattor längst in i skafferiet kände jag att det var dags. Det är som bekant några dagar kvar till lönen så därför blir det väldigt mycket "man tager vad man haver" och därför blev det linser istället för någon typ av färs och istället för bechamelsås så gjorde jag en variant på havrefraiche. Experimentet resulterade i några väldigt goda matlådor och en söndagsmiddag som heter duga. Mums!
Linslasagne
2,5 dl linser
1 buljongtärning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 riven morot
1 burk tomatsås/krossade tomater
oregano
salt och peppar
Sås
1 liten burk havrefraiche
Ca 1 dl havremjölk
Valfria kryddor
Lasagneplattor
Sätt ugnen på 175 grader. Koka linserna enligt anvisning tillsammans med buljongtärningen. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna. Ha sedan i linserna och de övriga ingredienserna. Smaka av med massor av oregano. Blanda ingredienserna till såsen och varva sedan linssås med fraichesås och lasagneplattor i lämplig form. Avsluta med ett lager fraichesås och ställ sedan i ugnen i ca 30 minuter. Ät tillsammans med gurka så att du inte riskerar näringsbrist.

