Emma eats oats

It ain't meat, babe

Black bean brownies

Publicerad 2018-01-20 11:45:00 i Något sött,

Det här är ett recept som jag har gjort så många gånger och på något vänster känns det som att det blir lite bättre varje gång jag gör det. Igår kväll slängde jag alltså ihop en liten sats med brownies, lyckades glömma en ingrediens och helt plötsligt blev de jättegoda. Det jag missade att ha i var havremjölk och helt plötsligt blev de kladdiga på ett helt annat sätt än innan. Hur som helst så smakar de ju såklart inte som vanlig kladdkaka eftersom de innehåller helt andra ingredienser, men med lite hackad i så tycker iallafall jag att de blev helt ljuvliga!
 
Black bean brownies med chokladbitar, ca 8 st små
200 g svarta bönor (kokta eller i tetra)
1,5 msk rapsolja 
1,5 msk agavesirap
0,5 dl havregryn
0,5 tsk bakpulver
1 msk kakao
ev. lite vaniljpulver
en nypa salt
ca 10 g mörk hackad choklad
 
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen så att de blir havremjöl och häll sedan över detta i en skål och blanda med de andra torra ingredienserna. Mixa svarta bönor, rapsolja och agavesirap så slätt som möjligt. Rör sedan ner de torra ingredienserna i bönmixen och blanda. Rör ner den hackade chokladen i blandningen. Klä en form med bakplåtspapper (jag använde en matlåda i glass) och häll sedan i smeten. Grädda i ca 15 minuter. 
 
 
I have made this recipe so many times and somehow it turns out better every time. I made a tiny (ok, a half) batch last night and somehow I forgot to add oat milk. This made took the brownies to a whole new level of fudgy and I absolutely loved them. As you do know they don't contain exactly the same ingredients as regular brownies and therefore they taste slightly differently but let's just say there's a reason I've made them a million times.
 
Black bean brownies, makes 8 small ones
200 g of black beans (boiled or from a can)
1,5 tbsp rapeseed oil
1,5 tbsp agave syrup
0,5 dl rolled oats
0,5 tsk baking powder
1 msk cacao powder
a pinch of vanilla powder (if desired)
en nypa salt
10 g of dark chocolate, chopped 
 
Preheat the oven to 175 degrees celcius. Blend the oats so that they become oat flour. Put the flour in a bowl with the other dry ingredients and mix. Blend the black beans, rapeseed oil and agave syrup until the consistency is as smooth as possible. Mix the bean mixture with the dry ingredients. Add the chocolate to the mixture. Line a baking tin with parchment and pour the batter into the tin. Bake for about 15 minutes. Enjoy!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela