Emma eats oats

It ain't meat, babe

Söderfamiljen

Publicerad 2015-06-28 08:14:22 i

Igår kväll gick jag och Thomas ut och åt en bit mat. Efter lite googlade och dubbelkollande hamnade vi på Söderfamiljen i Halmstad. Vi hade tur med vädret och kunde sitta ute och kika på båtarna som guppade förbi på Nissan.
  
Till förrätt beställde Thomas in grillat surdegsbröd med västerbottenostkräm och tapenade. Tapenaden var vegansk och det är eventuellt därför det saknas en bit på ett av surdegsbröden. 

Thomas godkände också förrätten och instagrammade lite.  

Och så kom varmrätten. Oh my God.  Jag hade beställt en vegoburgare och när jag fick in den blev jag först lite besviken eftersom jag trodde att jag skulle få chips till, som det var till köttvarianten. När jag högg in kände jag dock att det gick precis lika bra, om inte bättre, utan. Hamburgaren i sig var gjord av kikärter, toppad med picklad rödlök och lingon. Den salta burgaren, den söta löken och de syrliga lingonen var en perfekt smakkombo och det här är den bästa mat jag ätit ute sen jag blev vegan. Fem av fem delicatobollar! 

Jordgubbssmoothie

Publicerad 2015-06-21 08:37:42 i

Ni vet när man är för mätt för att äta efterrätt? Ja,  jag vet,  det låter otroligt,  men det hände mig igår.  Efter midsommarbuffé till lunch och Ikeas vegobollar till middag fanns det helt enkelt inte plats för jordgubbar och glass.  Istället sparade jag min ranson och gjorde smoothie till frukost. Havremjölk och banan har jag alltid i smoothies (ett gott tips är att frysa in bananen så att smoothien blir lite tjockare). Sen brukar jag försöka ha i något som höjer proteininnehållet en aning.  Idag körde jag på solrosfrön,  men det hade varit minst lika gott med cashewnötter,  chiafrön eller rent av lite sojaprotein.  Mixa och njut!

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela