Emma eats oats

It ain't meat, babe

En nära ko-upplevelse

Publicerad 2016-07-18 10:43:22 i Propaganda, Resturang,

I förra veckan var jag och Thomas på Öland!
 
Vi körde ner till Långe Jan...
...tittade på getter...
 
...upplevde kor på nära håll...
 
...fikade på strandnära...
 
...där det blev en sojalatte och lakritsdröm i skuggan.

Förutom att Thomas blev getingstucken var det en jättehärlig dag. Jag har aldrig upplevt kor på så nära håll innan och det var så häftigt! Jag tänkte mest att jag skulle ta en bild en bit ifrån, men jag smög mig över färisten och helt plötsligt kom de också smygande. Korna. "Hej, jag heter Emma och jag äter inte kor" sa jag, och de blev så nyfikna! De bara kom närmare och närmare och till slut backade jag. Jag tror inte att de hade ätit upp mig precis, de ville väl mest hälsa såg det ut som. De kom där med sina stora ögon och kikade på oss och jag kände en våg av ko-kärlek välla över mig. Det var stort. 

Nu blir det andra bullar!

Publicerad 2016-07-15 10:45:00 i Något sött,

Vi ska ha släktkalas i helgen och då vaknas det såklart fika. Jag passade på att fråga mamma om hon ville lära mig att knyta bullarna sådär snyggt som hon gör. Det hela visade sig vara jätteenkelt och resultatet blev två satser superfina och supergoda veganska bullar. En omgång gjorde vi med kanel och en omgång med kardemumma. Istället för smör använde vi mjölkfritt margarin och så penslade vi med havregrädde.
 
Lenas superbullar, ca 24 st
 
2 1/2 dl havremjölk
1/2 pkt jäst för söta degar
4 msk socker
1 tsk stött kardemumma
1/2 krm salt 
ca 7 dl vetemjöl
50 mjölkfritt margarin

4 msk mjölkfritt margarin
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel

1/2 dl havregrädde
pärlsocker

Värm havremjölken till 37 grader och lös jästen i mjölken. Tillsätt socker, kardemumma, salt och 6 dl mjöl. Arbeta ihop degen till den blir smidig (jag satt i minst fem minuter och bara degade). Klicka sedan ner smöret och fortsätt degandet. Låt jäsa i 30 minuter. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Kavla ut degen och fyll med fyllningen. Gör bullar av önskad modell. Sätt ugnen på 240 grader och låt bullarna jäsa på plåten i 30 minuter. Pensla med havregrädde och strö över pärlsocker. Grädda i ugnen i 7-8 minuter. 

Våra små mästerverk, täckta av en handduk som broderats av släktens matriark. 

Kama Sushi

Publicerad 2016-07-13 17:57:21 i Resturang,

Som den semesterfirare jag är så åt jag lunch ute idag. Min kompis föreslog att vi skulle äta ute och jag tänkte surt att det finns ju inget att äta som vegan i Kalmar, men så kom jag på att Kama Sushi har vegansk sushi. Det stod inte med på menyn, utan vi frågade och de serverade. Jag har knappt ätit sushi sen jag blev vegan och oj vad jag insåg att jag måste göra det oftare. Det är ju jättegott! Sen blir det ju alltid lite bättre på en uteservering i trevligt sällskap såklart...
 
Mums! Råkade dock ta lite för mycket wasabi och brände bort ca 95 % av näshåren. 

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela