Blackbeanbrownies med salty caramel sauce
"Jag har semester, alltså bakar jag" sade en gång en vis fransos. Igår gjorde jag äntligen slut på det där kilot choklad jag köpte (oops) genom att baka brownies. Även om huvudingrediensen var svarta bönor så blev det chokladigt, kolakladdigt och alldeles alldeles underbart!
Brownies med kolasås
1 tetra svarta bönor
1 dl havegryn
1 msk choklad
1 tsk bakpulver
100 g smält choklad
3 msk kokosolja
2 msk agavesirap
1 nypa salt
1 nypa vaniljpulver
mjölkfritt margarin och ströbröd till formen
1,2 dl kokossocker
1,5 msk kokosolja
1,5 msk vatten
1/2 tsk salt
1/2 tsk vaniljpulver
Ev. salt till dekoration
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa alla ingredienser till browniesen till du har en slät smet. Häll smeten i en smörad och bröad form och grädda i ca 20 minuter. Låt brownien svalna (min blev perfekt efter en natt i kylen).
Häll samtliga ingredienser till såsen i en kastrull och värm på medelhög värme till du har en slät sås. Häll över brownien och servera omedelbums!