Emma eats oats

It ain't meat, babe

Nu blir det andra bullar!

Publicerad 2016-07-15 10:45:00 i Något sött,

Vi ska ha släktkalas i helgen och då vaknas det såklart fika. Jag passade på att fråga mamma om hon ville lära mig att knyta bullarna sådär snyggt som hon gör. Det hela visade sig vara jätteenkelt och resultatet blev två satser superfina och supergoda veganska bullar. En omgång gjorde vi med kanel och en omgång med kardemumma. Istället för smör använde vi mjölkfritt margarin och så penslade vi med havregrädde.
 
Lenas superbullar, ca 24 st
 
2 1/2 dl havremjölk
1/2 pkt jäst för söta degar
4 msk socker
1 tsk stött kardemumma
1/2 krm salt 
ca 7 dl vetemjöl
50 mjölkfritt margarin

4 msk mjölkfritt margarin
3 msk socker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kanel

1/2 dl havregrädde
pärlsocker

Värm havremjölken till 37 grader och lös jästen i mjölken. Tillsätt socker, kardemumma, salt och 6 dl mjöl. Arbeta ihop degen till den blir smidig (jag satt i minst fem minuter och bara degade). Klicka sedan ner smöret och fortsätt degandet. Låt jäsa i 30 minuter. Rör ihop ingredienserna till fyllningen. Kavla ut degen och fyll med fyllningen. Gör bullar av önskad modell. Sätt ugnen på 240 grader och låt bullarna jäsa på plåten i 30 minuter. Pensla med havregrädde och strö över pärlsocker. Grädda i ugnen i 7-8 minuter. 

Våra små mästerverk, täckta av en handduk som broderats av släktens matriark. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela