Emma eats oats

It ain't meat, babe

Veckans matlåda: kryddiga bönbiffar

Publicerad 2016-09-04 10:45:12 i Varmrätt, Veckans matlåda,

Från och med den här veckan så är jag återigen student, och med det i åtanke så kände jag att det var dags för en ny kategori här på bloggen, nämligen veckans matlåda! När det är föreläsning på både förmiddagar och eftermiddagar så är det ju självklart att man måste ha lite lunch i magen och att äta ute (och att ens hitta något veganskt att äta ute) alla dagar är inte direkt ett alternativ. Så, nu är det dags för matlådeinspiration! Observera att dessa biffar är en omgjord version av Angela Liddons burgare. 
 
Kryddiga bönbiffar
 
1 msk chiafrön
3 msk vatten
1 burk (400 g) svarta bönor
1 röd lök
2 klyftor vitlök
1 riven morot
1 tsk olja
1 dl solrosfrön
1 tsk chilipulver
1 tsk oregano
1 tsk spiskummin
1/2 kruka persilja (färsk eller frusen)
2 dl havregryn
salt och peppar
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda chiafrön och vatten i en skål och låt dem stå en stund så att chiafröna får svälla. Hacka lök och vitlök och fräs dem i lite olja. Mosa 2/3 av bönorna i en bunke till en jämn smet. Rör ner löken och vitlöken i smeten. Hacka persiljan och ha i den, och alla andra ingredienser i smeten. Smaka av smeten med salt och peppar. Forma biffar (ca 12). Lägg dessa på en bakplåtsklädd plåt och grädda dem i 20-25 minuter. Låt dem svalna en liten stund innan du lägger dem på din tallrik, eller i din matlåda, de håller ihop bättre då. Ät tillsammans med mathavre och en god sallad eller i en wrap med salsa. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Emma

Vegan, dietiststudent och alldeldes alldeles matgalen!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela