Fredagsfrulle!
När man ligger hemma och är förkyld så är det extra viktigt med en ordentlig frukost, det är sen gammalt. Den här gången blev det blåbärsscones. Jag åt dem med lite havtornsmarmelad, men helt ärligt så gick det precis lika bra utan. Mums! Receptet hittade jag på norrmejerier, men jag gjorde några justeringar och veganiserade det. Känner mig som en riktig rebell nu.
Blåbärsscones
1,75 dl dinkelmjöl
1 krm salt
1 tsk bakpulver
25 g mjölkfritt margarn
0,25 dl sojgurt
0,5 dl växtmjölk
0,25 dl blåbär
0,25 dl kokossocker
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda de torra ingredienserna, tillsätt margarin, sojgurt, mjölk och blåbär. Forma till en baotastor scone som du sedan gräddar i ca 10 min. Ät med något gott till, eller bara som den är.
